preloader

Kontakt

Ksenija Kardoš Mohorko, dr. med., spec. gin. in porod.

Ksenija Kardoš Mohorko dr. med. specialist ginekologije in porodništva  je študij na ljubljanski Medicinski fakulteti zaključila leta 1992. Zaposlila  se je v Zdravstvenem domu Velenje kot splošna zdravnica. Odločila se je  za specializacijo ginekologije in porodništva in januarja 2000 uspešno opravila specialistični izpit. V tem času  si je ustvarila družino in je mati dveh otrok.

Po specialističnem izpitu je v Zdravstvenem domu Velenje  delala na primarnem nivoju, kot koordinator preventivnih programov in vodja ginekološkega dispanzerja. Dodatno se je  izobraževala tako doma kot v tujini.

Med prvimi v Sloveniji je leta 2005 pridobila mednarodno licenco za opravljanje specialističnega ultrazvočnega pregleda Nuhalne svetline, Fetal Medicine Foundation, prof. Kypros Nicolaidesa, London, UK.

Pri svojem delu je pridobila bogate izkušnje s področja ultrazvočne diagnostike, vodenja in nadzora nosečnosti, diagnostike in zdravljenja ginekoloških bolezni ter veliko praktičnih izkušenj  tako v ambulanti, kot tudi v bolnišnici.

Ves čas po specialističnem izpitu je aktivno sodelovala  s  Splošno bolnišnico Slovenj Gradec in Splošno bolnišnico Celje, v porodni sobi in operacijskem bloku ter se vključevala v dežurno službo porodnišnice.

Od leta 2012 je zaposlena v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, kot zdravnik specialist. Sedaj večino svojega dela opravlja v bolnišnici.

Je izkušena v ultrazvočni diagnostiki na področju ginekologije in  porodništva. Preiskave opravlja tako v 2-D kot v 3 in 4-D tehniki. Redno se udeležuje izobraževanj doma, na UZ šolah, ki jih organizira Združenje za Perinatologijo Slovenije. V tujini se je udeležila več UZ šol in tečajev: FMF, Ian Donald, ISUOG.

Partnerji

S poslanstvom pomagati ljudem, ki potrebujejo nasvet, pomoč ali zdravljenje!
 

Delovni čas

ULTRAZVOČNA AMBULANTA
ponedeljek: 16.00 do 21.00

AMBULANTA ZA ŽILNO KIRURGIJO
vsaka prva sreda v mesecu od 15.15 do 19.00

GINEKOLOŠKO PORODNIŠKA AMBULANTA
sreda: 15.15 do 19.00

UROGINEKOLOŠKA AMBULANTA sreda: 15.15 do 19.00

INTERNISTIČNA AMBULANTA
po dogovoru