preloader

Ultrazvočni pregled ven spodnjih okončin

Običajen klinični pregled spodnjih okončin ne zadošča za natančno opredelitev stanja venskega žilnega sistema. Preden se lahko odločimo o zdravljenju je potrebno opraviti bolj zanesljiv način pregleda, in sicer ultrazvočni doplerski pregled ter dvojni barvni ultrazvočni pregled, ki kombinira doplerski in standardni ultrazvočni pregled žil.

Najbolj natančna preiskava, ob kateri se lahko natančno seznanimo s stanjem venskega sistema pa je je t.i. dupleks oz. dvojni doplerski, barvni in standardni ultrazvočni pregled. Omogoča nam ugotoviti stanje večine večjih in manjših pomembnih ven v spodnjih okončinah. Z omenjeno preiskavo lahko ugotavljamo smer pretoka krvi znotraj žil in, kar je zelo pomembno, tudi stanje krvnega pretoka preko venskih zaklopk. To je namreč zelo pomembno pri dokončni opredelitvi motenj delovanja venskega sistema – prisotnosti obratnega pretok krvi (refluksa). Ob takšnem pregledu se lahko zelo natančno in zanesljivo orientiramo o anatomiji in delovanju venskega sistema v spodnjih okončinah, kar nam omogoča končno odločitev glede najbolj ustrezne metode zdravljenja krčnih žil pri določenem posamezniku.

Na podlagi rezultatov ultrazvočne preiskave bo izkušen specialist, ki ima izkušnje na področju laserskega zdravljenja krčnih žil, podal mnenje glede primernosti zdravljenja z laserskim posegom.

Za preiskavo ven niso potrebne posebne predpriprave.

Preiskavo opravlja specialist radiolog. Preiskava je neboleča.

S seboj morate prinesti vse dosedanje izvide!

Partnerji

S poslanstvom pomagati ljudem, ki potrebujejo nasvet, pomoč ali zdravljenje!
 

Delovni čas

ULTRAZVOČNA AMBULANTA
ponedeljek: 16.00 do 21.00

GINEKOLOŠKO PORODNIŠKA AMBULANTA
sreda: 15.15 do 19.00

UROGINEKOLOŠKA AMBULANTA sreda: 15.15 do 19.00

INTERNISTIČNA AMBULANTA
po dogovoru