preloader

Uroginekološka ambulanta

Uroginekološki pregled je namenjen pacientkam z motnjami funkcije mišic medeničnega dna in organov v mali medenici (npr. zdrs nožnice, maternice ali danke)

Vse več žensk se srečuje z neprijetnim in nenadzorovanim uhajanjem vode – URINSKO INKONTINENCO. Razlogov za to je več, najpogostejši pa je vnetje mehurja. Prav tako lahko urinsko inkontinenco povzroči zaužitje večjih količin kofeina, prekomerno pitje alkohola, uporab posameznih zdravil kot tudi stanja, ki vplivajo na sečevod in mehur, kot na primer stanje sluznice nožnice pri starejših ženskah zaradi pomanjkanja ženskih spolnih hormonov – atrofični vaginitis.

Poznamo več vrst urinske inkontinence, najpogostejša je stresna urinska inkontinenca, kjer vam urin uhaja med smejanjem, kihanjem, kašljanjem ali drugimi vrstami naprezanja.

Prav tako poznamo urgentno inkontinenco, psihogeno inkontinenco, mešano inkontinenco, inkontinenco zaradi prepolnega mehurja ter kompletno inkontinenco.

Uroginekološki pregled je namenjen pacientkam z motnjami funkcije mišic medeničnega dna in organov v mali medenici (npr. zdrs nožnice, maternice ali danke). Pregled vključuje oceno popuščanja medeničnega dna in oceno urinske inkontinence ter morebitne inkontinence blata.

Ksenija Kardoš Mohorko, dr. med., spec. gin. in porod.

Četrtek: 15:30 do 19:00

STORITEVCENA
Uroginekološki pregled prvi 60,00 EUR
Uroginekološki pregled kontrolni40,00 EUR
Vstavitev pesarja45,00 EUR

Partnerji

S poslanstvom pomagati ljudem, ki potrebujejo nasvet, pomoč ali zdravljenje!
 

Delovni čas

ULTRAZVOČNA AMBULANTA
ponedeljek: 16.00 do 21.00

GINEKOLOŠKO PORODNIŠKA AMBULANTA
sreda: 15.15 do 19.00

UROGINEKOLOŠKA AMBULANTA sreda: 15.15 do 19.00

INTERNISTIČNA AMBULANTA
po dogovoru