preloader

Urogynäkologie

Uroginekološki pregled je namenjen pacientkam z motnjami funkcije mišic medeničnega dna in organov v mali medenici (npr. zdrs nožnice, maternice ali danke)

Vse več žensk se srečuje z neprijetnim in nenadzorovanim uhajanjem vode – URINSKO INKONTINENCO. Razlogov za to je več, najpogostejši pa je vnetje mehurja. Prav tako lahko urinsko inkontinenco povzroči zaužitje večjih količin kofeina, prekomerno pitje alkohola, uporab posameznih zdravil kot tudi stanja, ki vplivajo na sečevod in mehur, kot na primer stanje sluznice nožnice pri starejših ženskah zaradi pomanjkanja ženskih spolnih hormonov – atrofični vaginitis.

Poznamo več vrst urinske inkontinence, najpogostejša je stresna urinska inkontinenca, kjer vam urin uhaja med smejanjem, kihanjem, kašljanjem ali drugimi vrstami naprezanja.

Prav tako poznamo urgentno inkontinenco, psihogeno inkontinenco, mešano inkontinenco, inkontinenco zaradi prepolnega mehurja ter kompletno inkontinenco.

Uroginekološki pregled je namenjen pacientkam z motnjami funkcije mišic medeničnega dna in organov v mali medenici (npr. zdrs nožnice, maternice ali danke). Pregled vključuje oceno popuščanja medeničnega dna in oceno urinske inkontinence ter morebitne inkontinence blata.

Dr. med. Ksenija Kardoš Mohorko, Fachärztin für Gynäkologie und Geburtshilfe

Četrtek: 15:30 do 19:00

BEHANDLUNGPREIS
Erste Urogynäkologische Untersuchung 60,00 EUR
Urogynäkologische Untersuchung (Kontrolle)40,00 EUR
Einsetzung eines Pessars45,00 EUR

Partnerji

Mit der Mission, Menschen zu helfen, die Beratung, Hilfe oder Behandlung benötigen!
 

Arbeitszeit

Ultraschall
ponedeljek: 16.00 do 21.00

Gefäßchirurgie
Jeden ersten Mittwoch im Monat von 15.15 – 19.00

Gynäkologie und Geburtshilfe
sreda: 15.15 do 19.00

Urogynäkologie sreda: 15.15 do 19.00

Innere Medizin
nach Vereinbarung